MASSAGETHERAPIE

Voor wie of wat is massagetherapie geschikt?


Voor alles wat ons weerhoudt om ontspannen en vrij te kunnen leven. Ons lichaam geeft signalen waar  we voorbij gaan aan onze eigen behoeftes, dit kan allerlei uitingsvormen hebben.


Eigenlijk voor iedereen die behoefte heeft aan een betere kwaliteit van leven,  bewustwording over bepaalde patronen wil krijgen, beter wil leren ontspannen.

Veel van onze klachten hebben te maken met ons drukke denken, we leven vooral in ons hoofd.

Door dieper te kunnen ontspannen kun je weer ruimte voelen, in jezelf en in het contact met de wereld om je heen. Ruimte om te voelen zonder strijd met je pijn, emoties of opgeslagen trauma's, maar door ze te erkennen,accepteren en ermee te kunnen zijn.


Uit eigen ervaring weet ik hoe weinig compassie we met onszelf hebben, streng voor ons zelf kunnen zijn. Diep opgeslagen gevoelens aan te kunnen (laten) raken op een manier die bevestigend, affectief is. Veiligheid en vertrouwen kunnen hervinden in jezelf, zodat in het lichaam een nieuwe beweging, een nieuwe ervaring kan ontstaan.


 Door de massage wordt je uitgenodigd opnieuw contact te maken met je lichaam. Door dieper te ontspannen kan je weer voelen wie je wezenlijk bent.

Je lichaam is een sleutel tot bewustzijn. Blokkades en belemmerende overtuigingen, (jeugd)trauma’s maken dat we niet het leven leiden dat we zouden willen. Kunnen genieten van het leven en ons talenten en potentieel ontwikkelen.


De massage


Vanuit de holistische visie: alles is met elkaar verbonden, en dus gaan we op zoek hoe we de balans kunnen herstellen tussen lichaam en geest. De essentie van massage is 100% aandacht en verbinding. Massage maakt dat je weer kan landen in je lichaam, in contact met jezelf op voelsniveau. 


De massage werkt in ook op de meridianen  en energiebanen waardoor je kan ontspannen tot in de diepere lagen in het lichaam. Pijn hoeft niet met pijn opgelost te worden, door hard te drukken op plekken waar het lichaam zich toch al schrap zet.

De massage is als een reis, voelend in het lichaam, om aan te raken wat nodig is, waar de behoefte van het lichaam ligt, met de massage(technieken) die daarvoor nodig zijn.